Yin yoga in Heerenveen

Yin yoga is een rustige meditatieve vorm van yoga. Het ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. De yin houdingen zijn tevens gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel en gewrichten.

Yin Yoga

Bij Yin yoga blijf je langer in een houding (circa 3 tot 5 minuten). Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

Typerend voor Yin yoga is dat je niet je lichaam gebruikt om in de houding te komen, maar de houding gebruikt om in je lichaam aanwezig te zijn.

Is Yin yoga iets voor jou?

  • Je wilt patronen doorbreken die je niet meer dienen

  • Je wilt meer vertragen en ontspannen. Je zoekt rust.

  • Je gelooft erin dat je levenskwaliteit verbetert als je investeert in jezelf

Als een van deze uitspraken klopt, dan is (Yin) yoga wellicht iets voor jou!

Rooster

De lessen zijn op elke maandag, woensdag en donderdag.
Bekijk onderstaande tabel voor beschikbare data.

De lessen duren gemiddeld 75 minuten.

Maandag
  • 09:00 – 10:15

Yin (Laila)

  • 11:00 – 12:15

Yin (Laila)

  • 19:00 – 20:15

Yin (Laila)

Woensdag
  • 09:00 – 10:15

Yin (Laila)

  • 11:00 – 12:15

Yin (Laila)

  • 19:00 – 20:15

Yin (Laila)

Donderdag
  • 19:30 – 20:45

Yin (Danielle)

Teachers

Danielle

Zo’n 17 jaar geleden (2007) stapte ik voor het eerst op de yogamat. Ik was een jaar of 24 en had last van spanningsklachten in mijn lichaam, leefde vanuit mijn hoofd en kende mijn eigen grenzen niet. Yoga liet mij langzaam kennis maken met het voelen van mijn lichaam, met bewust ervaren wat er in mij omging. Ik volgde in het begin vooral vinyasa lessen, later ook andere vormen van yoga zoals yin yoga en hot yoga.

Meer lezen...

Inmiddels maakt yoga op een hele natuurlijke manier onderdeel uit van mijn levensstijl. Yoga is voor mij meer dan je practice op de mat, het is ook bewust ademen op een drukke werkdag en kiezen hoe je met situaties omgaat gedurende de dag. Het gaat voor mij over verbinden met mezelf en met mijn lichaam. De ervaringen en inzichten die je op de yogamat opdoet neem je mee in je dagelijks leven en andersom. Zo is iedere yoga les een kans om te leren over jezelf en om te groeien.

Ik volgde in de afgelopen jaren verschillende yogaopleidingen en workshops in o.a. vinyasa en yin yoga. Vanaf 2018 ben ik uiteindelijk yin yoga lessen gaan geven bij de yogastudio in Apeldoorn waar ik zelf jarenlang lessen volgde.
Ik verhuisde vrij recent vanuit Apeldoorn naar Heerenveen. Na een mooie ontmoeting met Laila geef ik inmiddels sinds 2023 yin yoga lessen bij yogastudio Blessed.

Met de yin yogalessen die ik geef hoop ik dat wat yoga voor mij is, ruimte geven aan je hele zijn, je lichaam en geest verbinden, je eigen (innerlijke) kracht ontdekken en kennen, mee te geven aan de yogi’s in mijn les. Dit alles met een vleugje humor en eigenwijsheid.

Minder

Laila

In 2018 ben ik in aanraking gekomen met yoga, nadat mijn lichaam op een gegeven moment aangaf dat er drastisch iets moest veranderen. Jarenlang heb ik namelijk veel gewerkt en was ik altijd maar ‘bezig’.

De yoga heeft letterlijk mijn leven veranderd en om die reden ben ik de opleiding tot yoga docent gaan volgen om zo mijn ervaring weer door te kunnen geven aan anderen.

Meer over Laila…

Wat levert het op?

Bewustwording van je lichaam en geest.

Je lichaam wordt flexibeler, soepeler & sterker.

Je ontwikkelt wilskracht en compassie voor jezelf.

Je ervaart meer rust en ontspanning in je leven.

Meer informatie of een proefles aanvragen? Stuur mij een berichtje.

Yoga ruimte huren?

Wil je de yoga ruimte voor een soortgelijke doeleinden huren? Dat is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom yogastudio Blessed? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief: